Onderweg met de Evoc Top Tube Pack en Seat Pack Boa

Evoc, welke we kennen van de bike packing tassen, rugzakken en protectors, bracht afgelopen jaar een aantal frametassen uit voor mini avonturen. Wij werpen een blik op de Top Tupe Pack en Seat Pack met Boa sluiting. Boa? Jep, die zie je niet alleen in schoenen terug.

Seat Pack Boa
We beginnen met de grootste innovatie. De zadeltas met Boa aansluiting. Voor de mensen die niet bekend zijn met dit systeem. Het is een snelsluitsysteem wat werkt met een draaiknop en een dunne staalkabel. Het systeem bestaat alweer 19 jaar, is ontworpen voor skischoenen en wordt hedendaags in diverse spullen toegepast. Schoenen, helmen en nu dus ook zadeltassen.

De Seat Pack Boa is verkrijgbaar in 3 maten, S, M en L. Wij monteerden de M variant welke 2 liter volume heeft. Het monteren gaat door middel van 2 klittenband strips door je zadelrails te rijgen en de Boa sluiting rond de zadelpen te klemmen. De Boa sluiting is verrubberd en beschadig je zadelpen niet. Zo is deze Pack ook te gebruiken voor dropper-pennen. Je kunt dan natuurlijk niet je volledige drop gebruiken en bij kleinere fully frames bestaat dan de kans dat de pack tegen de achterband aan schuurt. Het gewicht in de maat M valt met 195 gram heel erg mee.

Op onze Niner hebben we geen issue met een dropperpost en na het vullen van de zadeltas met een paar binnenbanden, eten en klein grut rollen we hem op. Je rolt de Pack op naarmate er meer of minder in zit. Ga je voor een kleine ronde en neem je alleen het broodnodige mee. Dan rol je hem vast in de kleinste stand. Ga je voor een tocht met (luxe) hotelovernachting dan is er ruimte genoeg voor wat comfortabele kleding welke je klein kunt opvouwen. Ben je bang dat je kleding nat wordt tijdens een regenbui dan hoef je niet te vrezen. De Bikepacking collectie is namelijk waterdicht. Je kleding of slaapzak blijven tijdens een bij gewoon droog.

Mini avontuur
Maar om de Seat Pack te monteren is het natuurlijk niet verplicht om een hotelovernachting te boeken. Stel je hebt een lange route gepland welke de hele dag duurt, vroeg start en laat eindigd. Je jasje, been en armstukken kun je dan heel simpel in de Seat Pack kwijt. Ach, en voor het eten tape je gewoon een Frans stokbrood onder je bovenbuis.

De Seat Pack Boa is verkrijgbaagbaar in 3 maten, S (1L), M (2 L) en L (3L) en komt in de kleuren carbongrijs en zandgeel

De adviesprijs, voor maat M, bedraagt € 119,95
Voor meer informatie klik je op:
https://www.evocsports.com/products/bikepacking/new-seat-pack-boa

Top Tube Pack
De Top Tube Pack monteer je, zoals je uit de naam kunt herleiden, op de bovenbuis achter de stuurpen. Het is een aanvullen op de zakken achter in je fietsshirt en wordt veelal gebruikt om kleine snacks in te houden. Het is een tasje van klein formaat en met 0,5 liter passen er maar enkele dingen in. Een smartphone is een van de dingen die in ieder geval niet passen. Daar is de ruimte nu eenmaal te klein voor maar een kleine compactcamera past er wel gewoon in.

Het tasje is, buiten eten, ook geschikt als mini gereedschapstasje. Een binnenband, CO2 cartridge en een kleine multitool is geen probleem. In het zijvak is ruimte gemaakt voor je pinpas of creditcard.

Wat aan de zijkant opvalt is de kunststof uitsparing van de tas. Deze is gemaakt om, als je een batterij in het tasje stop, de stekker van je voorlamp, gps unit of telefoon door te voeren. Extra power voor onderweg als de zaak leeg raakt. Eigenlijk ook een soort van eten. Maar dan voor je elektronica

Om beschadigingen te voorkomen wordt de Top Tube Pack geleverd met een aantal doorzichtige stickers om je frame te beschermen. Het gewicht van de Pack is 78 gram. Hij is waterdicht tot een bepaald niveau. Een hele dag in de stromende regen kan hij niet aan. Maar de standaard plensbuien zijn uiteraard geen probleem.

De Top Tube Pack is verkrijgbaar in de kleuren Carbongrijs en zandgeel.

De adviesprijs bedraagt € 44,95
Voor meer informatie klik je op:
https://www.evocsports.com/component/k2/new-top-tube-pack

Om de complete Bike packing collectie te bekijken klik je op:
https://www.evocsports.com/products/bikepacking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *