Fibberwaarie Gravelride 2020 afgelast

Fibberwaairie tocht afgelast ivm. weersomstandigheden.

Op zondagochtend 16 februari kunnen gravelaars zich dit jaar voor het eerst uitleven in Schaijk. Wielerclub Ons Verzet organiseert naast een uitgezette mountainbike tocht ook een gravelride van 95 km.

De “Fibberwaarie tocht” zoals de tocht traditioneel heet komt door de bossen van Reek, de Maashorst en Herperduin. Alle routes zijn mooi en uitdagend, en bieden afwisselend single tracks, pittige korte klimmetjes en bospaden. In de Maashorst is een verzorgde pauzeplaats ingericht waar deelnemers even kunnen bijkomen.

Dit jaar hebben wij ook wat nieuws!
We organiseren onze eerste jaarlijkse Fibberwaarie Gravelride.
De grotendeels onverharde route van 95 km voert rondom de Maashorst met diverse uitstappen ten westen en ten oosten ervan. De route is te rijden met een gravelbike, cyclocrosser, mountainbike of racefiets met minimaal 28mm profielbanden. Er is een pauzeplaats ingericht na 58km (dit is dezelfde pauzeplaats als voor de mtb-ers), met gratis warme en koude dranken en iets hartigs.

De route is enkel beschikbaar via GPS, welke 2 dagen voor de tocht beschikbaar komt om thuis te downloaden. Voor deze tocht kun je je van te voren online inschrijven via: https://www.fietssport.nl/details/toertocht/49689

Via deze link is dan ook de GPX te downloaden. Bij de inschrijving op zondag is beperkte capaciteit om de route ter plaatse te downloaden en op je GPS te zetten, dus thuis downloaden is aan te bevelen en is sneller.

Starten voor alle tochten kan tussen 8.30 en 9.30 uur bij de De Potter aan de Pastoor van Winkelstraat 2a in Schaijk. Bij terugkomst is daar gelegenheid om de fiets schoon te spuiten, om te kleden en nog even gezellig na te praten.

Kosten voor deelname zijn 4 euro voor NTFU- en KNWU-leden. Overige deelnemers betalen 5 euro. Voor de jeugd tot en met 15 jaar is deelname gratis.

Voor meer informatie klik je op:
https://www.onsverzet.nl/kom-op-16-februari-mountainbiken-of-gravelen-in-schaijk/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *