Je spullen mee in de Lezyne Flow Storage Cage

Geen rugzak maar gewoon alles op je bike monteren. Licht gepakt met je multitool, bidon en CO2 bij elkaar in de bidonhouder. Ofja, Flow Storage Cage. Dat klinkt al een heel stuk sjieker.

De Flow Storage Cage is als het ware een bidonhouder met daarin een mini gereedschapskoffer. In deze opbergruimte zit het Lezyne V16 multitoolje, een CO2-kop en een paar lijmloze plakkers. De CO2 cartridges worden aan de buitenkant van de houder vastgezet in een kleine neopreen hoesjes.

De Flow is verkrijgbaar als losse houder maar ook Loaded, zoals wij hem getest hebben. Loaded, ofwel volgeladen, wil zeggen: Inclusief CO2-patronen, multitool, CO2-kop en patches.

Het V16 multitootje bevat de volgende functies:
-Hex 2, 2.5, 3, 4, 5, 6, 8mm
-Ster T25, T30
-Schroevendraaier met platte kop
-Ketting pons-Bandenlichter
-Open uiteinde 10mm sleute
l-Spaaksleutels: Mavic Mtb, 3.22, 3.4

Voordat we op pad gaan leggen we de Flow Cage eerst even op de oude vertrouwde keukenweegschaal en de naald blijft hangen op 366 gram. Loaded, welteverstaan. Zonder de tooltjes, patronen en patches geeft de weegschaal 96 gram aan. Je staat er eigenlijk altijd wel van versteld wat het gewicht is van degelijk gereedschap.

Onderweg:
Het installeren van de Flow Cage werkt hetzelfde als het monteren van een standaard bidonhouder. 2 schroefjes losdraaien uit je frame. Cage erop zetten, schroefjes vastdraaien en je bent klaar om op pad te gaan. Even je bidonhouder pakken en je maakt kennis met de zijwaarts geplaatste opening. Dit is fijn voor de kleinere framematen maar natuurlijk ook voor fullies met beperkte ruimte voor grote bidons.

Het tooltje, CO2-kop en patches zitten goed in hun houder aan de onderkant van de Cage. De patches zorgen ervoor dat het allemaal net wat strakker erin zit maar heeft als voordeel dat het niet gaat rammelen onderweg. Haal je de patches eruit dan is er iets meer ruimte maar kan de V16 wel eens rammelen zodra je over singletracks rijdt. De Co2-cartridges zitten met een klitteband strip stevig op hun plaats en zelfs na het klapperen over de trails ben ik er geen verloren. 

Het openen van de opbergruimte gaat niet op de snelste manier. Het klemt aardig vast en beide zijden moeten ingedrukt worden om het deksel te openen. Bij het dicht maken hoor je geen duidelijke klik, iets wat je eigenlijk wel verwacht. Je moet wat meer op je ogen vertrouwen dan. De strakke passing van het deksel zorgt er wel voor dat de opbergruimte waterdicht is.

Het bijgeleverde tooltje heeft een groot assortiment aan gereedschappen en dekt bijna alle segmenten die je op een fiets kan vinden. Zoals we gewend zijn van Lezyne werkt het allemaal prima en zijn de bitjes van goede kwaliteit. Dat staat garant voor een lange levensduur. 

De kleine CO2-kop is vrij minimalistisch en schroef je op het om op te blazen. Het is geen systeem met draaiknop dus het is leegblazen en eraf schroeven. Met 1 patroon kun je een gravelband tot een paar bar oppompen. Voor een 29’er band zul je beide patronen nodig hebben mocht deze helemaal plat staan. Uiteraard kun je een van de twee patronen vervangen door, bijvoorbeeld een Lezyne Alloy Drive handpompje. Zo kom je nooit tot verrassingen te staan. 

Conclusie:
De Flow Storage Cage is een mooie aanvulling voor de bikers die alles graag op de fiets monteren. Het is een gestroomlijnd pakket met tooltjes en pompsystemen bij elkaar geplaatst. Het enige wat je nu nog rest is een reservebandje onder je bovenbuis plakken. Maar daarvoor heeft Lezyne ook allang een oplossing voor gevonden.

De adviesprijs voor de Lezyne Flow Storage Cage Loaded bedraagt € 59,95
Unloaded bedraagt de prijs € 19,95

Voor meer informatie klik je op:
https://www.lezynestore.nl/lezynebidonhouders/lezyne-flow-storage-loaded-zwart-6693.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *