Wordt gezien met de Lezyne Stick Drive Rear

In de donkere dagen voor kerst laat de zon zich maar weinig van zijn goede kant zien en is het om half vijf al bijna donker. We rijden dan ook graag met een lampje achterop tijdens onze ochtend- en middagritjes. Met 30 lumen aan de achterkant weten we dan ook zeker dat we door het verkeer gezien worden.

Tijdens de ochtend en middagtochten zetten we de achterlamp dan ook al direct aan. Een voorlamp gebruiken we alleen als het echt slecht en donker weer is overdag en laten we nu even achterwege.

Voor de gewichts liefhebbers leggen we het lampje even op onze oude vertrouwde keukenweegschaal en deze blijft hangen op 25 gram. Een redelijk verwaarloosbaar gewicht en niet veel meer dan een flinke klont modder.
Om het lampje op te laden trek je hem simpelweg uit het houdertje en steekt hem direct in een telefoon oplader of usb poort van je pc of laptop.

Na het opladen gaat de Stick Drive maximaal 23 uur mee. Dit is op de flash 3 stand, een van de 7 standen welke het lampje te bieden heeft. Het lampje heeft dan ook 4 flash standen en 3 continue standen met verschillende lichtsterktes. Het is wel jammer dat er, zoals op de Femto lampjes, geen “slow flash” stand opzit (een zacht pulserend lampje zonder ADHD). Immers, het gewone knipperen is praktisch om batterij te besparen maar zelf hebben we een bloedhekel aan het nerveuze geknipper als we achter iemand aan fietsen. Wij gebruiken dus eigenlijk maar 3 standen van de Lezyne Stick drive. 4, 12 of 30 lumens. Op 4 lumens gaat het lampje een dikke 9 uur mee. Op 12 lumens blijft hij 3:30 branden en bij 30 lumens is hij na 1:30 op.

Nu klinkt 4, 12 of 30 lumens in al het geweld van de voorlampjes niet heel erg veel maar vergeet niet dat het een lampje is om gezien te worden. De gulden middenweg, 12 lumens, staat dan ook gelijk aan 12 kaarsen. En dat is stiekem een stuk feller dan je denkt. En met de 270 graden Wide Angle Optics lens ben je ook voor de weggebruikers die niet recht achter je zitten goed zichtbaar.

Het monteren van het lampje gebeurd met een O-ring en goed nieuws voor de forenzen onder ons. Zodra hij leeg is hoef je de O-ring en houder er niet af te halen. Het lampje zit namelijk met een magneetje in de houder geklikt. Je trekt hem eruit, plaats hem in een USB poort en klaar.

De Lezyne Stick Drive is ideaal om tijdens de herfst en winterdagen als dagrijverlichting te gebruiken en voor het druilerige regenweer hoef je overigens niet bang te zijn. De lampjes zijn IPX7-waterbestendig en kunnen wel een stootje verduren.

De adviesprijs bedraagt: € 31,95

Voor meer informatie klik je op:
https://ride.lezyne.com/collections/led-lights-rear/products/stick-drive-rear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *