De zon in met de BBB Impulse met magneetjes

De zon laat zich weer van de betere kant zien en het wordt tijd om de zonnebrillen uit de kast te halen. Tijd om eens met de BBB Impulse BSG-62 de paden in te schieten.

Zodra je de doos uitpakt zie je dat de zonnebril netjes in een goed passende hardcase wordt geleverd en nog in een brillenzakje zit welke ook gebruikt kan worden om de glazen schoon te maken. In de hardcase zitten ook uitsparingen waar je de extra glazen in steekt zodat ze niet los rond zwerven en beschadigen. De Impulse komt namelijk met drie sets glazen. De standaard zonnebril glazen, doorzichtige voor het slechte weer en gele welke contrast verhogend werken. Alle glazen, dus ook de transparante, bieden 100% UV bescherming. Zo zijn je ogen goed beschermd tegen de zon.

Om deze glazen te wisselen moest je eerder altijd het frame een beetje uit elkaar trekken waar veel bikers huiverig voor zijn. Bij de Impulse 2020 hoeft dit niet meer. Aan de zijkanten van het montuur zitten magneetjes welke alles bij elkaar houden. Om de glazen te wisselen vouw je de pootjes in, klikt de houder open en haalt het glas eruit. Je glazen worden zo ook een stuk minder smerig omdat je er niet aan hoeft te trekken.

De bril ziet er netjes en goed afgewerkt uit. Een stevig kunststof montuur gemaakt van grilamid geeft de bril een laag gewicht en kan hij wel tegen een stootje. Aan de voorkant zit een rubberen neusstuk welke je kunt aanpassen naar gelang de vorm van je neus.
Het rubber zorgt uiteraard ook voor grip en comfort en komt ook terug aan de binnenkant van de pootjes. De bril voelt onderweg goed aan en sluit ook rondom goed aan. Tijdens het stuiteren over de paden blijft hij netjes op zijn plaats zitten en eigenlijk hadden we ook niets anders verwacht.

Voor de weight-weenies onder ons hebben we de bril even op de oude vertrouwde keukenweegschaal gelegd en de wijzer blijft steken op 34 gram.

De bril heeft grote glazen en omsluit een groot oppervlak van je gezicht. Op het breedste punt is hij iets breder dan 14 cm en voor een smal gezicht zit het prima zolang je er een helm overheen draagt. Als je hem zonder helm draagt toont hij bij een smal gezicht namelijk aan de grote kant.

Het voordeel van de omsluitende glazen is dat modder, zand en opvliegend puin niet in je ogen kan komen. Het grote glasoppervlakte heeft als bijkomend voordeel dat je volledig zicht rondom hebt, je kunt dus netjes vanuit je ooghoeken de concurentie in de gaten houden zonder je hoofd te draaien of tegen een rand aan kijkt.

Door het droge weer van afgelopen weken heb ik nog geen last van aangeslagen glazen. De bril en glazen zijn niet opengewerkt maar zolang je in beweging blijft zal het over het algemeen nogal mee vallen met aanslaan. In de dompige dagen ontkom je er vaak toch niet aan.

De bril is in verschillende kleuren verkrijgbaar. De zwarte, witte, en fluo gele komen met smoke glazen. De rode, waar wij mee rond rijden, heeft de gespiegelde MLC glazen welke een 9-laags coating bevatten.

Conclusie:
Een prettig dragende bril met een net gewicht. Het magneetsysteem zorgt voor een snelle en makkelijk glaswissel. De ervaring met de vroegere gecoate glazen is dat de coating, bij normaal gebruik, jarenlang mee zal gaan.

De adviesprijs bedraagt € 69,95

Voor meer informatie klik je op:
https://bbbcycling.com/nl_nl/bsg-62-impulse?option-id=143733

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *