Op pad met de Bontrager GR2 Team Issue gravelbanden

Een gravelband welke snel rolt met voldoende grip voor de onverharde paden en tracks. Met een breedte van 40 mm krijgen we ook nog eens wat comfort op de koop toe. Wij gingen de paden op met de Bontrager GR2 Team Issue banden met bruine zijwanden. En dat ziet er toch wel heel gelikt uit.

De GR2 Team Issue is en goed lopende gravelband welke ontworpen is voor de ruwere graveltochten. Dit is goed te zien aan de plaatsing van de nopjes op het loopvlak. Een dicht op elkaar gestapeld patroon in het midden van het loopvlak en aan de buitenkant staan de nopjes iets verder uit elkaar geplaats. Op deze manier rolt de band lekker door maar voert via de zijnoppen ook goed water, zand en modder af. Oké, extreme modder niet natuurlijk maar het is een gravelband, geen volbloed cyclocross modderband.

De noppen staan opgesteld in rijden van 7 en hebben allemaal een andere vorm. De noppen aan de buitenkant hebben een vierkante vorm, de tussenliggende noppen hebben de vorm van een hexagon en de middelste zijn weer trechtervormig gemaakt. De tussenliggende en buitenste noppen zijn bewerkt met inkepingen welke ervoor zorgen dat de nop soepel reageert op de ondergrond en meer grip bied in diverse omstandigheden.

De noppen aan de zijkant zijn niet zo heel grof uitgevoerd maar bieden genoeg grip in de bochten. De nopjes drukken lekker in de ondergrond en de band voelt vertrouwd aan waardoor je niet bang bent om over je voorwiel te schuiven.

Voordat we de banden monteren komt de oude vertrouwde keukenweegschaal tevoorschijn en deze blijft hangen op 410 Gram. Een zeer net getal voor een 40 mm brede tubeless band met anti-lek bescherming, je zou het bijna een lichtgewicht allround band kunnen noemen. Het monteren van de banden op de Fulcrum Red Zone 5 velgen was zo gebeurd. We hebben wel even de zijwangen met de zeepsop behandeld want de band wou niet heel makkelijk op de velgrand ploppen. Een koude werkplaats werkt daar ook zeker niet aan mee. De banden zijn Tubeless ready en meer dan een scheutje latex is dan ook niet nodig.

Het lichtgewicht 120 tpi karkas zorgt voor een soepele band die goed reageert op de ondergrond. We hebben de banden ook niet op al te hoge druk gereden. 2.2 bar in de achterkant en 2.0 in de voorkant is een gulden middenweg voor grip, comfort en rolweerstand. Op de harde, offroad, ondergrond rolt de band lekker door en op asfalt merk je wel dat je met een grovere band onderweg bent. Voor deze tijd van het jaar kiezen we eerder voor iets meer nop en grip. Ook omdat onze gravelbikes regelmatig meedoen aan de wintertoertochten die erg talrijk zijn in onze omgeving. De GR2 slaat daar dan ook geen modderfiguur en de Brabantse modder wordt dan ook goed gelost. In snelle en scherpe modderbochten wil de band wel eens wat glijden maar dit houdt de rijder scherp en de tocht spannend. Iets langzamer door de bocht en daarna accelereren op de beter lopende grond en je hebt amper tijd verloren.

Echt droge ritten hebben we nog niet gedaan met de band maar op de droge stukken en bochten gaf hij een goed vertrouwen en we zouden met het volste vertrouwen de band meenemen naar Zuid Limburg, de Ardennen en verder naar het zuiden. Qua degelijkheid zit het wel snor bij Bontrager en de extra anti-lek bescherming door middel van Inner Strength Casing maak je je onderweg een stuk minder zorgen over lekkages.

Conclusie:
Een goede en lichtgewicht allround band welke je 3 seizoenen per jaar kunt gebruiken. Op het moment dat je op zomervakantie naar het buitenland gaat heb je met de GR2 een band welke je ook daar niet in de steek laat. En de looks? Met de bruine zijwangen een mooie upgrade voor je bike.

De Bontrager GR2 is op dit moment alleen verkrijgbaar in een breedte van 40 mm.
De adviesprijs bedraagt  € 49,95

Voor meer informatie klik je op:
https://www.trekbikes.com/nl/nl_NL/fietsuitrusting/fietsonderdelen/fietsbanden/gravelbanden/bontrager-gr2-team-issue-gravelband/p/23611/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *