Terugblik Giro Pathfinder Autumn

Een paar weken geleden stapten we op onze gravelbike om de Giro Pathfinder Autumn Edition te fietsen. Een 125 km lange graveltocht welke door de bossen en heidevelden onder Eindhoven slingert.

Nu is de Giro Pathfinder niet alleen op de gravelbike te fietsen maar is er ook een route voor de racefiets of de mountainbike. We leven helaas in rare tijden en inschrijven gebeurd digitaal, wat dan weer vrij normaal is, waarna je de gpx route ontvangt om in je gps te zetten. In de email zit dan ook een flinke pdf file met allerlei informatie. Ook waar de diverse koffiestops zijn.

We vertrekken vanuit een grote parkeerplaats op de Genneper parken waar ruimte genoeg is en iedereen genoeg afstand van elkaar kan houden. Rondom ons heen zien we verschillende gravelbikes in allerlei soorten, maten en kleuren. De weergoden zijn ons gunstig gezind en onder een lekker najaarszonnetje rijden we langs, het beekje, de Tongelreep. Dat begint al goed.

Omdat er vandaag geen bevoorrading is voorzien loopt de route in een 8. De eerste lus gaat over de Strabrechtse Hei. Mooie gravelpaden met zo nu en dan een stukje singletrack. Een mooie mix. De singletracks zijn niet te lang en de gravelpaden kronkelen lekker wat er voor zorgt dat je een mooie mix krijgt tussen tracks en paden.
We laten, na 50 km, de heidevelden achter ons en rijden langs het Eindhovensch Kanaal naar de eerste koffiestop. De horeca is vandaag nog open en na een “Bakkie pleur en een Kano” bij Wielercafe Cyklist vervolgen we de route.

Aalst, Waalre en Valkenswaard staat nu ons nu te wachten. We krijgen iets meer singletracks en rijden over de rode Mountainbike route van Aalst/Waalre. Dit is allemaal prima te doen en je krijgt het er lekker warm van. Vanuit Valkenswaard op weg naar de paters bij de Achelse Kluis. Hier is ook weer de mogelijkheid voor een koffiestop maar deze laten we links liggen en gaan verder door het Leenderbos. De bomen beginnen al mooi te verkleuren en met een schitterend zonnetje genieten we met volle teugen.

Een viaduct! Dat wil zeggen dat we bij de Hut van Mie Pils zijn. Hier gaan we dus wel even stoppen voor koffie. Althans dat hadden we gedacht. We zijn niet de enige die hier koffie willen doen en de lange rij bij het afhaalloket zorgt ervoor dat we verder rijden. Dan maar even een reepje erin om de laatste kilometers af te ronden.

Een dikke 120 kilometer later staan we weer bij de parkeerplaats op de Genneper parken. De beentjes zijn leeg en het hoofd ook.

Conclusie:
Een schitterende route met alles erop en eraan. De mix van singletrack, gravelpaden en asfalt maakt het tot een van de mooiere gravelroutes hier in de buurt.
Voor de gravelaar die het iets minder spannend wil hebben, de raceversie bevat nog steeds 40 km gravelpaden om je op uit te kuren.

Meer informatie over de Giro Pathfinder vind je op hun Facebook pagina:
https://www.facebook.com/pathfindergiro/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *