Smeenge, Verhoeven en Mos op het podium in Drenthe 200

Tim Smeenge heeft de vijfde editie gewonnen van Drenthe 200. De man uit Zeegse was in een sprint van drie sneller dan Roel Verhoeven en Gerben Mos. Achter het drietal van KMC Mountainbiketeam, finishte Adne Koster op ruim tien minuten als vierde.

Om 6.00 uur werden de 1080 deelnemers – wedstrijd, cyclo en estafette – weggeschoten door Jans Jagt (laatste man in eerste editie). De laatste deelnemers, Wubbo en Ineke Scholte, finishten na ruim veertien-en-een-half-uur fietsen in Roden.

Het KMC team stond vanmorgen om zes uur op volle sterkte aan de start van de Drenthe 200 in Roden met Roel Verhoeven, Gerben Mos, Tim Smeenge en Ramses Bekkenk. Alle mannen maakten meteen deel uit van de kopgroep die langzaam uitdunde.

Bij zonsopkomst op weg naar Schoonloo begon Verhoeven aan een lange solo nadat Ramses Bekkenk in de beginfase het tempo hoog had gehouden. Omdat niemand echt reageerde waren Smeenge en Mos de volgende mannen die wegsprongen en voor Dwingeloo de aansluiting met Verhoeven wisten te maken.

‘Toen we eenmaal met drie man waren hebben we goed samen gewerkt en wisten we kop over kop onze voorsprong verder uit te bouwen zonder dat we op de limiet reden. Gerben kreeg het lastig maar Roel was erg sterk dus elkaar eraf rijden zat er niet in en dus draaide het na 200 kilometer uit op een sprint waarin ik op het laatst over Roel heen kon komen. Mooi om hier in eigen provincie en zo dicht bij huis te winnen.’, aldus Smeenge.

Bekkenk reed lang kort achter het leidende trio met de sterk rijdende Adne Koster maar moest later terrein prijs geven waar Koster knap stand hield tot de finish en als vierde eindigde.

Voor meer uitslagen en informatie klik je op:
https://drenthe200.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *