Goed gekleed met het Agu Six6 Tenue

Het zomerweer is al flink onderweg en met de lange graveltochten en fietsvakanties in het verschiet werpen we een blik op de Heritage Six6 collectie van Agu.

De Six6 collectie heeft niets te maken met de afstand of route welke je aan het biken bent maar refereert naar het jaar 1966. Het geboortejaar van Agu. De lijn blikt terug naar de tijden waar Agu actief was in het profpeloton.

Six6 Bibshort:
We starten met de broek. Deze is vervaardigd uit 9 segmenten inclusief het bovenstuk. De broek vormt zich prima naar je benen. Qua pasvorm merk je niet dat de kleding in Italie vervaardigd is. Met mijn 190 cm lengte en lange benen heb ik gekozen voor maat XL en deze zit prima. Niet te krap zoals je bij zuiderse producties kunt verwachten. De bretels trekken niet aan je torso en de pijpjes sluiten mooi aan om de fietsbenen.

De bretels zijn gemaakt uit een meshe stof van ongeveer 4 cm breed. Tijdens het aandoen van de broek merk je dat de bretels wel heel soepel zijn en moet je ze even vlak strijken met je handen. Eenmaal onderweg blijven ze goed op hun plaats zitten.
Aan de onderkant van de broekspijpen bevindt zich een brede strip met miniscule silicone bolletje wat omhoog kruipen van de pijpjes tegengaat. De binnenkant van de broek is afgewerkt met flatlock stiknaden welke voor meer comfort zorgen en huidafdrukken tegen gaan.

Onderweg komt een van de belangrijkste punten van de broek naar voren. De zeem. De nieuwe Black 320 zeem maakt gebruik van het Hybrid Cell System en ziet er op eerste gezicht enigszins dun uit. Maar eenmaal in het zadel doet de zeem goed zijn werk. Hij ademt prima en dankzij de CoolCube toplaag wordt transpiratie van het lichaam netjes afgevoerd.
Door het seizoen heen worden onze graveltochten steeds langer en onderweg schiet met te binnen dat Six6 ook anders geïnterpreteerd kan worden. Route 66 is een lange route en 66 mijlen is 106 km. En dat is een hele afstand. De benen en armen zijn na een 100 km graveltocht ook aardig leeg maar na 5 uur in het zadel heb ik nog steeds geen last van de zitbotten. De broek en zeem doen dus prima hun werk.

Six6 jersey:
Het komt niet vaak voor dat we een Merinowollen jersey in onze handen krijgen maar zodra je het Six6 shirt bekijkt zie je direct dat dit geen shirt is voor de koudere dagen maar voor warme zomerdagen. Het Merinowol is namelijk zo dun geweven dat je er doorheen kunt kijken. Maar een van de goede eigenschappen van het shirt is dat de wol super snel droogt maar ook de wind tegenhoudt. Je koelt dus niet al te snel af zodra het weer opeens omslaat.

De maatvoering van het shirt valt hetzelfde uit als de broek. Ofwel gewoon maatvast. XL past dan 
ook prima en het rugpand is lang genoeg zodat het niet omhoog stroopt.
Om omhoog stropen extra tegen te gaan is aan de onderkant van het shirt een siliconenstrip geplaatst. Aan het uiteinde van de mouwtjes bevinden zich dezelfde brede strip met minuscule siliconen bolletjes welke ook aan het uiteinde van de broekspijpen zitten. De lengte van de mouwtjes is een stuk langer dan we gewend zijn van jerseys maar niet hinderlijk lang.

Het shirt is uitgerust met 4 zakken. Alle 4 aan de achterzijde maar een van de vier is waterdicht en uitgerust met een ritsje. Een kleine smartphone zou daar nog net in passen maar onze 4.8″ variant steekt er net een klein beetje uit. De rest van de zakken zijn groot genoeg om je telefoon, fietspompje, eten en minitooltje in mee te nemen.

Conclusie:
Qua uitstraling is Agu zeker geslaagd met de Heritage lijn. Simpele klassieke kleuren en lijnen zonder al te veel poespas. Dit geven het een nette uitstraling wat ook niet misstaat tijdens de koffiepauze op het terras. De technische werking is zeer goed en Agu staat hier zeker zijn mannetje mee.

De broek is verkrijgbaar in de maten S t/m XXL
De adviesprijs bedraagt  € 99,99 en is verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw en grijs.
Voor meer informatie klik je op:
https://agu.com/bibshort-six6-2018

Het shirt is verkrijgbaar in de maten S t/m XXXL
De adviesprijs bedraagt  € 129,99 en is verkrijgbaar in de kleuren zwart/bruin, blauw/wijnrood en grijs.
Voor meer informatie klik je op:
https://agu.com/merino-stripe-jersey-six6

Voor de complete Heritage collectie klik je op:
https://agu.com/collectie-heritage

En vergeet niet om tijdens het gravelracen zo nu en dan vol in de remmen te gaan om te genieten van al het moois wat de natuur te bieden heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *