GravelRacen.nl

Welkom op gravelracen.nl "Take a ride off the paved road".

Criterium & Gravelbikes in Zwift
16-12-2019
Afgelopen week werden in Zwift een aantal nieuwigheden geintroduceert. Een heuse kermiskoers (Criterium) en een uitgebreide keuze aan offroad fietsen zoals de Canyon Grail of de Cervelo Aspero gravel bikes. Ook wordt een flink aantal offroad gerichte trainingen aangeboden.

Crit City
Zwift, het wereldwijde online training en raceplatform heeft vandaag de achtste wereld onthuld. Crit City is alleen voor race evenementen ontworpen en is net zo leuk om naar te kijken als om mee te doen.
Crit City is expliciet ontworpen met racen in gedachten. Slechts 1.9 km lang met 10 meter in hoogtewinst Dit is een baan die belooft snelle races te leveren net zoals de echte criterium circuits of kermiskoersen.

Het circuit baant zich een weg rond de dicht opeengepakte gebouwen van Crit City, over kasseien, rotondes dode bochten en een paar stukken parallelweg. Dit laat een paar kansen toe om de afgescheiden of de achtervolgende groep in de gaten te houden. Dit is geen circuit voor sightseeing, maar voor degenen die even de tijd nemen om omhoog te kijken zijn er een paar bezienswaardigheden op te nemen.

"Als iemand die als junior is opgegroeid met racen, ben ik heel enthousiast om mijn benen te testen in Crit City. ” Aldus  Eric Min, CEO en mede-oprichter van Zwift.

"Criterium racen is echt een kunstvorm, en ik ben dan ook zeker dat racen op deze baan niets anders zal zijn. Weten hoe je energie kunt besparen en wanneer een zet te doen is van cruciaal belang bij het racen voor de overwinning. Ik weet dat dit iets is dat de race gemeenschap geweldig gaat vinden. "Crit City is een wereld met alleen evenementen. In tegenstelling tot de gastenwerelden zoals Yorkshire of New York kan Crit City alleen worden ervaren door deel te nemen aan een evenement.

Evenementen welke plaatsvinden in Crit City kunnen worden gevonden met behulp van de Zwift-evenementen kalender of in de Companion-app van Zwift en de naam Crit City heeft opgenomen in de titel van het evenement.

Voor meer info klik je op:
https://zwift.com/events/

Gravelracers en mountainbikes
Voortbouwend op het succes van een succesvol partnerschap met de Absa Cape Epic in 2019 wil Zwift de aantrekkingskracht van indoor training voor gravel racers en bikers  verder vergroten. Off-road fietsers zijn al goed voor 10% van de gebruikers.

“We hebben al een sterke gebruikersbasis van renners die het grootste deel van hun buitenactiviteiten off-road doorbrengen. ”zegt Eric Min, CEO en mede-oprichter van Zwift.“Dit is misschien geen totale verrassing - binnentraining is niet alleen een effectieve trainingstool voor wielrenners.
De game-update, die vandaag is vrijgegeven, bevat twee nieuwe trainingsplannen die ontworpen zijn voor de behoeften van off-road fietsen.

Daar de specifieke eisen van vermogen en trappentechniek verschillen van die tijdens het rijden op de weg.
Toegevoegd aan de enige Gravel Grinder-trainingplan, is het nieuwe ‘Pebble Pounder’ plan. De Pebble Pounder is ontworpen voor het instapmodel gericht op mensen die op zoek zijn naar gravel evenementen. 

Naast de nieuwe trainingsplannen heeft Zwift ook een nieuwe vloot fietsen voor het spel vrijgegevendie kan worden gevonden en gekocht in de Drop Shop zoals de nieuwe Canyon Grail, Inflite, Cervelo Aspero gravelbikes. Mountainbikers kunnen kiezen uit de Canyon Lux, Scott Spark en Specialized Epic.
Deze fietsen bieden meer dan alleen visuele aantrekkingskracht. Alle fietsen in Zwift hebben kenmerken die zijn ontworpen om ze beter af te stemmen op hun reële equivalenten. Gravelbikes zijn het snelste op grind, matig op de weg, langzamer off-road. Mountainbikes zijn van nature het snelst off-road, langzamer op grind en langzaamste op de weg.

Voor ons is het nu wachten op leuke routes door de werelden van Zwift. Liefst zonder sturen, want dat heeft onze ogen totaal geen meerwaarde.

Voor meer info klik je op:
https://zwift.com/offroad

Fiets tussen de giganten in Titans Grove
03-08-2019
Titans Grove is gearriveerd. Dit gedeelte is de keerzijde van de Fuego Flats en betreed een wereld van gigantische sequoia's, met kleuren doordrenkte weiden en een paar rollende beklimmingen om je benen te testen. De lucht blijft fris, ongeacht de hoeveelheid warmte die u meebrengt.

Hoe ziet de nieuwe route eruit?
De natuur is koning in het Titans Grove. De uitbreiding is geïnspireerd op de Hoge Sierras, de thuisbasis van het wereldberoemde Sequoia National Park. Grote mammoetblokken en gigantische sequoia's creëren een landschap dat enorm verschilt van al het andere in Watopia. Hier aankomen vanuit het centrum of de woestijnflats is een grote verademing.

Dit terrein klinkt vaag bekend ...
Voor degenen met een record van Jarvis Island op hun Strava-feed, heb je gelijk. Het recreëren van dat gezonken bos stond altijd op onze takenlijst. Nu is het hier, in Watopia.

Oké, dus wat is er nieuw aan dit bos?
Om te beginnen de boswezens. Sommige kun je zien zonder verrekijker, en andere vereisen een nadere blik. Er is een Ranger-verblijfsgebied verscholen onder de sequoia's. Paarse mirte planten en borrelende hete bronnen. De uitgeholde bomen omzoomd met schimmel zorgen voor een interessante reis.

Dieren klinken netjes. Maar hoe zit het met het terrein!
Laten we het hebben over asfalt. Titans Grove is een bochtig stuk lint met glooiende heuvels om je training wat pittiger te maken. Drie geleidelijke beklimmingen laten je stijgen samen met de bomen, met een maximale helling van 5%. 

Welkom in de buitenlucht.Ik ben geen berggeit. Zal ik deze overleven?
De beginnersvriendelijke beklimmingen bieden voldoende herstel - maar vraag om grote watt als je een Titans Grove KOM-jersey voor ogen hebt. Duik in de glooiende heuvels en zie hoe je vaart vooruit springt. Voltooi één ronde en u zult een hoogte van 158 m bereiken. Doe het 3x voor een solide training in minder dan een uur. 

Hoe kom ik bij Titans Grove.

Ga weg van het centrum naar Ocean Blvd. Ga onder de startboog en sla linksaf naar Ocean. Maak vervolgens de eerste afslag links om de woestijn in te gaan.

Zodra u de korte brug oversteekt, maakt u uw eerste weg rechts.Als je spawnt met het strand aan je linkerkant, ga dan onder de boog door en neem en neem je eerste twee links en dan rechts.Als je spawnt met het strand aan je rechterkant, maak je een U-bocht en neem je de eerste twee links en dan rechts.

Voor meer informatie over Zwift klik je op:
https://www.zwift.com/