GravelRacen.nl

Welkom op gravelracen.nl "Take a ride off the paved road".

Sigma Blaze, Het sportieve achterlicht met remlichtfunctie en dagrijmodus
10-12-2019
Met het achterlicht Blaze is er sprake van twee noviteiten in het achterlichtassortiment van Sigma Sport. Deze is uitgerust met een remlichtfunctie, welke in combinatie met de geïntegreerde lichtsensor meer veiligheid en comfort biedt voor de fiets. Drie heldere Led's, een lange brandduur en de voordelige prijs maken het kleine en lichte (slechts 22 gr) achterlicht Blaze tot een onmisbare metgezel, vooral voor sportieve fietsers op racefiets, MTB of gravelbike. 

Veiligheid staat voorop bij de Blaze. Een geïntegreerde bewegingssensor herkent het remmen (vertragen) van de fietser en geeft dit aan met een extra krachtig lichtsignaal. Vooral bij het rijden in groepen is dat een praktische functie. De Blaze beschikt over twee lichtmodi, een dag- en een nachtmodus. Twee rem-LED's zorgen in de nachtmodus tevens voor een permanent brandend licht voor een extra grote zichtbaarheid. In de dagrijmodus is het achterlicht uitgeschakeld; alleen de remlichtfunctie is geactiveerd en zorgt met 3 oplichtende LED's voor een goede zichtbaarheid. De lichtsensor herkent het omgevingslicht en schakelt indien nodig automatische de nachtmodus in. Ideaal bij het rijden door een tunnel of donkere bospaden

Het innovatieve achterlicht is tot op een afstand van tot wel 500 m te zien. Het past onopvallend maar doelmatig op de zadelpen, kent een laag eigen gewicht met slechts 22 gram en kan snel en zonder gereedschap worden bevestigd. Zodoende is het optimaal geschikt voor sportieve fietsers, forensen en mensen die veel fietsen. Met een brandduur van tot wel 7 uur zijn ook langere trajecten in het donker geen enkel probleem. Binnen 3 uur is de accu weer volledig opgeladen via USB. Net als alle USB-lampen van Sigma Sport beschikt de Blaze over een laadindicator en is spatwaterdicht conform IPX4.

Nog een noviteit op het gebied van verlichting is het vernieuwde verpakkingsconcept met FSC-gecertificeerd karton. Plastic wordt geheel afgezworen; in plaats daarvan biedt de open vormgeving van de vouwverpakking in combinatie met een modern design een geoptimaliseerde presentatie van de producten op het Point-of-Sale.

Blaze is afzonderlijk voor een adviesprijs van € 24,95 of in een set met de koplamp Aura 80 voor een prijs van € 79,95 vanaf oktober 2019 verkrijgbaar. 

Voor meer informatie klik je op:
https://www.sigmasport.com/nl/produkte/licht-systeme/rueckleuchten/stvzo/blaze


Sigma Aura wettelijk goedgekeurde verlichting
22-10-2019
Sigma Sport introduceert drie innovatieve koplampen in de wettelijk goedgekeurde verlichtingsserie Aura! De nieuwe, USB oplaadbare koplampen Aura 35, 45 & 80 Lux maken het Aura-verlichtingsprogramma compleet.

De lampen bieden zodoende voor elke vereiste en prijsklasse de passende fietsverlichting. De wettelijk goedgekeurde AURA-serie heeft een niet-verblindend lichtbeeld en schijnt net als een autolamp netjes op de weg en verblindt tegenliggers niet. 

De compacte AURA 35 Lux is met een behoorlijke lichtreikwijdte van ca. 45 meter optimaal voor deelname aan het dagelijks verkeer in stedelijk gebied. Deze lamp beschikt over twee verlichtingsmodi: standaard en eco. In de standaard modus brandt de lamp met alle 35 Lux en een gemiddelde gebruiksduur van ca. 5 uur. In de Eco-modus wordt het aantal Lux naar 15 teruggebracht en neemt de gebruiksduur toe tot 12 uur. Zijdelingse lichtelementen verhogen de veiligheid door extra zichtbaarheid vanaf de zijkant. De kleine AURA 35 is met haar voordelige prijs ideaal voor gebruik in de stad en daarmee uitstekend geschikt voor scholieren en studenten.
 
De royale 45 Lux en een harmonisch lichtbeeld, dat alle vier de zones tot op een afstand van ca. 55 m verlicht, kenmerken de AURA 45. Veiligheidsbewuste fietsers zijn blij met de geïntegreerde lichtsensor, welke de verlichtingssterkte automatisch aan het omgevingslicht aanpast. Zo wordt een zo lang mogelijke gebruiksduur gewaarborgd. De twee verlichtingsmodi dragen daar ook toe bij. Schijnt de AURA 45 met maximaal verlichtingsvermogen, dan bedraagt de accugebruikstijd 6,5 uur. De accugebruiksduur wordt in de Eco-modus meer dan verdrievoudigt en bedraagt dan 21 uur met een lichtsterkte van 15 Lux. De perfecte metgezel voor regelmatige tochten bij schemer en in het donker.

Het nieuwe topmodel AURA 80 schijnt met een krachtige 80 Lux zo'n 90 meter ver. Daarmee is het een aantrekkelijke lamp voor de veeleisende, intensieve gebruikers zoals forensen die dagelijks van en naar de stad rijden, alsook de fanatieke racefietsers die ’s avonds blijven doortrainen op de weg. Maar ook ver van de verharde wegen op de MTB is de AURA 80 een veilige metgezel. Het gebruik van aluminium elementen geven de lamp een hoogwaardige, trendy uitstraling. Dankzij nauwkeurige indicatoren aan de bovenkant kan de fietser steeds precies de resterende accucapaciteit en de ingestelde verlichtingsmodus zien. Vier verlichtingsmodi (80, 60, 40 en 20 Lux) maken het gebruik van de AURA 80 uiterst flexibel. Daarnaast is de lamp uitgerust met een coole, brede Light Guide langs beide zijden, zodat fietsers voor andere verkeersdeelnemers beter zichtbaar zijn. Het topmodel van de AURA serie is een topklasse metgezel voor mensen die veel fietsen en ambitieuze fietsers.

Nog een noviteit op het gebied van verlichting is het vernieuwde verpakkingsconcept met FSC-gecertificeerd karton. De verpakking is geheel vrij van plastic; in plaats daarvan biedt de open vormgeving van de vouwverpakking in combinatie met een modern design een geoptimaliseerde presentatie van de producten op het Point-of-Sale.

Alle fietsverlichtingsproducten van SIGMA SPORT zijn standaard spatwaterdicht volgens IPX4. De praktische silicone houder is vast met de AURA lampen verbonden en garandeert een snelle en goed passende bevestiging aan elk stuur. De montage zonder gereedschap maakt het mogelijk, de lamp na de rit weer te verwijderen om deze bijvoorbeeld veilig op te bergen of op te laden.
 
De AURA 35 (€ 29,95 / € 39,95 Set), AURA 45 (€ 39,95 / € 49,95 Set) en AURA 80 (€ 59,95 / € 69,95 Set Nugget II / € 79,95 Set Blaze) zijn vanaf oktober 2019 verkrijgbaar.

Voor meer informatie klik je op:
https://www.sigmasport.com/nl/produkte/licht-systeme/