GravelRacen.nl

Welkom op gravelracen.nl "Take a ride off the paved road".


Eerste Cube Cross Race 2020 modellen Leverbaar

·        
CUBE Cross Race: eerste 2020 fietsen nu leverbaar
·        Met Shimano 105 versnellingssysteem
·        Leverbaar in twee varianten
·        Cross Race Pro: voorzien van hydraulische schijfremmen
·        Gemaakt van CUBE’s Superlite Advanced aluminium

Het nieuwe 2020 seizoen moet nog beginnen, maar CUBE is er op tijd bij. De eerste modellen uit de nieuwe collectie zijn namelijk nu al leverbaar. Het gaat om de CUBE Cross Race en Cross Race Pro, precies op tijd voor het nieuwe cyclecross seizoen.

Cyclecross betekent modder. Heel veel modder. Speciaal hiervoor heeft CUBE de Cross Race gecreëerd. Een wendbare, dynamische crosser om podiumplaatsen mee te scoren, zonder dat is ingeleverd op comfort. Licht, stijf en efficiënt. En uiteraard met speciaal gevormde bovenbuis voor snel en comfortabel schouderen van de fiets.

De afmontage is gericht op betrouwbaarheid en functionaliteit, met Shimano 105 voor de aandrijving, een carbon voorvork, CUBE cross-wielen en een set X-One bandjes van Schwalbe. Het verschil tussen de Cross Race en de Pro-variant zit in de remmen: waar de Cross Race is voorzien van onderhoudsvriendelijke mechanische Tektro Sypre schijfremmen, is de Cross Race Pro afgemonteerd met hydraulische Shimano 105 schijfremmen.

Omdat het bij veldrijden uiteindelijk om heel hard fietsen gaat, is het frame van de Cross Race helemaal geoptimaliseerd voor maximale prestaties. Dankzij de grondige, meervoudige bewerking die de hoogwaardig 6061 Superlite aluminium double butted buizen hebben ondergaan, is een ideale combinatie van stijfheid en comfort gerealiseerd. De buizen zijn volumineus of juist slank, afhankelijk van de plaats en de functie in het frame. Voor maximale stuurprecisie en minimaal krachtverlies zijn twee 12 mm steekassen toegepast. De kabels zijn uiteraard netjes weggewerkt in het frame.

De CUBE Cross Race 2020 een ideale machine voor competitie, toertochten of de dagelijkse rit naar de zaak. De adviesprijzen zijn €1.099,- voor de CUBE Cross Race en €1.299,- voor de Cross Race Pro.