GravelRacen.nl

Welkom op gravelracen.nl "Take a ride off the paved road".

Top podium voor Ivar Silk tijdens strandrace Julianadorp
09-12-2019
Ivar Slik en Rick van Breda waren een maatje te groot voor Bram Rood op het strand in Julianadorp. Maar deze liet met zijn derde plaats zien dat men op het strand nog degelijk rekening met hem moet houden. Bij de dames was het Tessa Neefjes die de 1e plaats in beslag nam.

Mirjam de Bruijn en Sophie von Berswordt stonden als 2e en 3de naast haar op het podium. De snelste dame passerde de eindstreep in een tijd van 1:37:00. Bij de heren was dit 1:18:27.

Vanaf de start zat Rood voorin en hij wist zich op het tien kilometer lange rondje dat vier keer afgelegd moest worden knap voorin te handhaven.
‘Het was vandaag een zware race en met een zuidwester storm in de rug gingen we snel van start. De kopgroep wisselde steeds van samenstelling en halverwege de race draaide de wind iets meer naar het westen zodat ook noordwaarts rijdend je veel voordeel had om in een groep te blijven rijden en een solo er niet inzat. Lekker om hier vandaag mijn eerste podiumplaats van het seizoen te pakken.’, aldus Rood.
Rood’s ploeggenoten Ramses Bekkenk en Martin Schuttert kenden een minder voortvarende start en eindigden als 16e en 32e.

Podiumplaats voor Bekkenk in Petten
19-11-2019
Geen strand als asfalt tijdens de strandrace in Petten en waar de laatste weken grote waaiers over het strand reden was het vandaag dus ieder voor zich. Een kolfje naar de hand van Bekkenk die het liefst zware omstandigheden heeft en weinig op heeft met koerstactiek. 

Nadat Bekkenk ook Bram Imming achter zich had gelaten pakte de KMC rijder solo zijn eerste overwinning van het seizoen op het strand na al twee keer als tweede geëindigd te zijn. 

‘Het was een afvalrace en zaak om geen fouten te maken. Toen ik alleen aan de leiding lag kon ik de snelheid er goed inhouden en zo nog een mooie prijs pakken voor ik dinsdag naar Zuid Afrika vlieg voor deelname aan de Munga.’, aldus Bekkenk.

Johnny Hoogerland wint bij stormachtig weer
03-11-2019

De ex-prof wielrenner nam gisteren de eerste plaats bij de Katwijk Fietst Strandrace. Jasper Ockeloen welke vorige 2 edities gewonnen had ging voor een hattrick maar bleef steken op de vijfde plaats. Ramses Bekkenk werd tweede.

Bekkenk mistte vorige week door ziekte zijn geliefde klassieker van Hoek van Holland naar Den Helder over het strand maar in Katwijk bleek de ziekte goed verteerd te zijn. Met de wind op kop vanaf de start reed een groot peloton naar het keerpunt op het strand af om in één lang lint voor de wind terug naar Katwijk te racen. Halverwege de koers wist Bekkenk met Johny Hoogerland en Ronan van Zandbeek te ontsnappen.


In het begin werd er niet echt door gereden en ik was dan ook blij dat we met drie man weg wisten te komen. Voor de wind bereikten we vandaag snelheden boven de 60 kilometer per uur en we werkten goed samen om uit de greep van het peloton te blijven. Johny was erg sterk vandaag maar lekker om hier weer op het podium te staan nadat ik vorige week ziek was.’, aldus de KMC rijder.