GravelRacen.nl

Welkom op gravelracen.nl "Take a ride off the paved road".

12 Oktober Grinduro Japan

Grinduro, Een gravelrace waar een goed feest net zo belangrijk is als flink gas geven op de paden, heef zijn eerste Japanse evenement aangekondigd wat plaats vind op 12 oktober 2019. Grinduro is een evenement dat zo populair is dat de Grinduro California dit jaar in  twee uur uitverkocht. Voor 2019 breidt de Grinduro- serie zich uit buiten Californië en Schotland, en samen met Canada wordt Japan toegevoegd aan het evenement dat draait om zowel de ervaring als het resultaat.

Nieuw voor 2019 zal elk evenement in de serie zal een fietshostmerk hebben, inclusief Cannondale, Devinci en Canyon, terwijl het legendarische merk Salsa gastheer zal zijn voor Grinduro Japan.
De Grinduro Japan wordt gestart in het Shin’etsu Madarao-gebied. Het Shin’etsu-gebied loopt uit over het noorden van Nagano en de Niigita en is beroemd vanwege de wintersport. Het wordt omringd door twee nationale parken en omvat de Chikuma-rivier en talloze meren. Het is een gebied waar het gevoel van Japan bos ,single track en landelijke onverharde wegen doordringt.
Tevens vindt je in het gebied ook warmwaterbronnen, traditionele industrieën zoals de rijstteelt, ambachten en sake-brouwerijen.

Grinduro Japan zal een combinatie van grindwegen en mountainbike elementen hebben: Een lange ronde van bestrating, grind en zand, waar de eindtijd is gebaseerd op vier getimede segmenten. Als een bewijs van zowel de diverse rijvaardigheden als het niveau van competitie, zijn eerdere edities gewonnen door voormalige professionele downhill-racers, professionele wegracers en huidige cyclocross-profs.
 
Maar Grinduro is meer dan alleen een gravelrace. Het is een bike-evenement met evenveel nadruk op plezier als op de rit, met uitstekend eten, een indrukwekkende weergave van kunst en handgemaakte fietsen, live muziek, kamperen en een festivalsfeer.
Tickets zijn verkrijgbaar op www.grinduro.com voor als je nog een paar vliegtickets over hebt.