GravelRacen.nl

Welkom op gravelracen.nl "Take a ride off the paved road".

8 september, Gravel Series Limburg 2019 “Liberation ride”

Voortbordurend op het succes van de GRAVEL SERIES LIMBURG 2018 organiseren we in 2019 twee bijzondere gravel rides die gelinkt zijn aan het thema bevrijding. Deze LIBERATION-edities vinden plaats op zondag 5 mei, Bevrijdingsdag, en op zondag 8 september. In september vieren we immers 75 jaar bevrijding Zuid-Limburg. Twee bijzondere momenten in de geschiedenis van ons land en regio waar we graag bij stilstaan.


Storytelling:
De elementen voor deze tocht zijn weer aanwezig. Bijzondere ritten over de vele prachtige gravel en onverharde paden in Zuid-Limburg en in de Limburgse grensstreek. We passeren de vele plaatsen die een uniek verhaal vertellen over het thema bevrijding en vrijheid. Hierbij valt o.a. te denken aan de Amerikaanse begraafplaats in Margraten, Mesch het eerste Nederlandse dorpje dat bevrijd werd, de Siegfriedlinie en de vele monumenten die teruggrijpen op de historie van de Tweede Wereldoorlog, etc. Hiermee wordt een nadrukkelijke link gelegd met het verleden, heden en toekomst op het gebied van gedenken, herdenken, bevrijding en vrijheid.

Startlocatie:
De thuishaven (start-finish) van de GRAVEL SERIES is wederom Banholt in de gemeente Eijsden-Margraten. In de huisweide van de familie Waterval vindt de start en finish van beide edities plaats. Hier worden ook de parkeervoorzieningen getroffen. In de weide vindt de registratie plaats, staat koffie en thee klaar en worden de gravel helden na afloop ontvangen met een herinneringsmedaille, eten en drinken en live muziek.

Routes:
Voor de Liberation rides op 8 september hebben we maar liefst 4 routes in de aanbieding.
Naast de twee lange Gravel routes van 125 en 180 kilometer bieden we deze editie ook twee korte rides aan. De eerste is een 65 kilometer route voor de beginnende graveller. De andere is een family ride van 20 kilometer over onverharde wegen goed te doen voor families met kinderen op alle typen fietsen. Kleine stukjes onverhard worden afgewisseld met veilige stroken asfalt die langs de unieke plekken in Eijsden-Margraten voeren.

De hoogtemeters voor de routes verschillende routes van 8 september routes zijn bekend.

20 km = Beginners/family ride (300HM) De ideale route voor de beginnende graveller.
65 km = Liberation ride (500HM) De Liberation route door Zuid-Limburg.
125 km = Crossborder ride (1400HM) Drie landen één waanzinnig gave Gravel ride.
180km = Ultimate ride (1900HM) De ultieme gravellride door beide Limburgen.

Voor meer informatie klik je op: https://crossbordercycling.eu/project/offgrid-gravel-series-limburg/